_lbl_corona_notice_ _act_corona_more_ x

Zakelijke lening voor groei en uitbreiding

Als je bedrijf groeit, dan kan dit betekenen dat je extra geld nodig hebt in de vorm van financiering. Groeigeld kan gebruikt worden voor het doen van extra marketing- en salesactiviteiten, voor het betreden van nieuwe markten of voor het aannemen van meer personeel.

Financiering van je werkkapitaal

Soms heeft een onderneming ook een bedrijfsfinanciering nodig, omdat door de harde groei je debiteuren toenemen of je meer voorraad nodig hebt. In de praktijk zie je vaak dat een onderneming eerst de ruimte gebruikt op het bestaande rekening courant, en dat daarna de crediteurentermijn opgerekt wordt. Als dat niet voldoende is, dan is er alsnog voorfinanciering nodig van de debiteuren. Er moet extra werkkapitaal beschikbaar komen. Dit kan bijvoorbeeld door het verhogen van de rekening courant, een extra bankfinanciering of door factuurfinanciering, factoring van je debiteuren. Er zijn diverse financieringsvormen die een oplossing kunnen zijn. Hierbij is het vooral belangrijk dat de vorm van financiering die je kiest, past bij de onderneming. Zo biedt factoring eenmalig voordeel doordat je geld van debiteuren sneller op de bankrekening hebt staan. Een langlopend zakelijk krediet of rekening courant biedt een meer blijvend voordeel, doordat ook bij toekomstige groei dit extra financiƫle ruimte kan bieden. Bij het kiezen van het optimale financieringsproduct spelen natuurlijk ook de rente en aflossing een rol.

Vergelijk aanbieders van zakelijke leningen

LoanStreet biedt een compleet aanbod met financiers die zakelijke leningen verstrekken, ook als je dit wilt gebruiken voor groei en uitbreiding. Verder kun je door gebruik te maken van LoanStreet ook de verschillende aanbieders van zakelijk krediet vergelijken, waardoor je altijd bij de beste deal terecht komt.