_lbl_corona_notice_ _act_corona_more_ x

Zakelijke lening voor je bedrijfspand

Voor veel ondernemingen is een bedrijfspand ontzettend belangrijk. Het is de plek waar je als ondernemer samen met je medewerkers dan in, dag uit aan het werk bent. Maar bovendien ook de plek waar je klanten naartoe komen en daardoor misschien wel je grootste visitekaartje. Aan de andere kant is het aankopen van een bedrijfspand vaak duur en niet iets dat je met eigen middelen kunt doen. Daarom zoeken ondernemers vaak een passende bedrijfshypotheek; een langlopende zakelijke lening met doorgaans lineaire aflossing.

Looptijd van een bedrijfsfinanciering voor onroerend goed

Een hypotheek voor het aankopen van een bedrijfspand is vaak in een vorm gegoten met een lineaire aflossing. De lening is bedoeld om een bedrijfspand aan te kopen of te verbouwen. Aangezien de verwachting is dat dit voor de lange termijn gebeurt, wordt de looptijd van een financiering voor onroerend goed daar vaak op afgestemd. Doorgaans zie je dat een hypotheek voor een bedrijfspand een looptijd heeft van 25 jaar. Dit kan ook korter zijn, maar dan is het belangrijk om te letten op de aflosdruk die ontstaat uit de aflossingen en rente die je als ondernemer moet betalen. Het gaat immers vaak om grote bedragen en die kun je meestal niet in korte tijd vanuit de cash flow van je bedrijf terug betalen. Als je gaat verbouwen is de looptijd vaak korter. Dit komt ook doordat de som van de lening vaak lager is, waardoor je de lening sneller kunt afbetalen.

Rentetarieven bij een bedrijfshypotheek

Een groot voordeel bij een zakelijke lening voor een bedrijfspand, is dat het onroerend goed vaak als onderpand kan dienen. Dit geeft voor de financier een extra stuk zekerheid, waardoor de rente vaak lager uit kan vallen. Verder kijkt een financier vaak naar meer dingen om het rentetarief te bepalen, waaronder de verwachtingen, de branche waarin je actief bent en de prestaties van je bedrijf. Ook dat laatste is belangrijk. Hoeveel geld jouw onderneming verdient bepaalt namelijk mede hoeveel je kunt lenen en hoe makkelijk je de lening terug kunt betalen. Een kleiner risico voor de bank betekent altijd een lagere rente. Bij een zakelijke lening voor een bedrijfspand kan advies erg belangrijk zijn, omdat het vaak over grote bedragen gaat. Over het algemeen zien we dat zakelijke financieringen met hypothecaire dekking, ofwel je bedrijfspand als onderpand, de laagste rentes van alle financieringsvormen kunnen bieden.