Door Sergio Torres

Door de samenwerking tussen CijferMeester en LoanStreet regelde Jeroen van We Love Oldtimers een financiering via crowdfunding.

Opvolgen:

Bedrijfsfinanciering is normaal gesproken een tamelijk tijdrovend proces. Maar toen Jeroen Tokmetzis, klant van CijferMeester Vianen, geld nodig had om zijn verhuurbedrijf We Love Oldtimers uit te breiden met een aantal prachtige klassieke auto’s ging dat supersnel.

Direct inzicht in je slagingskansen

Een belangrijke stap in dat snelle proces is de samenwerking tussen CijferMeester en LoanStreet. Op die manier kunnen ondernemers en kantoren de beste zakelijke lening vinden. Via LoanStreet kreeg Jeroen direct inzicht in zijn slagingskansen bij banken, crowdfunders en andere alternatieve financiers. CijferMeester koppelde eenvoudig de online administratie aan LoanStreet. Elk bedrijf is namelijk anders en daardoor krijg je een aanbod gebaseerd op jouw bedrijf en jouw prestaties. In de praktijk betekent dat dus, dat een ondernemer of kantoor een financieringsaanvraag vlot en eenvoudig bij meerdere partijen kan neerleggen. Je hoeft dus niet met een jaarrekening en een begroting bij drie of vier banken langs om tekst en uitleg te geven.

Een nuchter oordeel

Het feit dat een aanvraag wordt ingediend door een accountant of een CijferMeester bespoedigt de afhandeling ook. Dat zijn immers partijen die nuchter naar de cijfers kijken. En niet door een roze bril, zoals nog wel eens gebeurt bij ondernemers die zelf een krediet aanvragen.

Alle financieringsproducten onder één dak

LoanStreet werkt met verschillende financieringsvormen. Je kunt er lenen, leasen, maar ook bankgaranties of flexibel krediet op basis van je debiteuren (factoring) aanvragen. En crowdfunden dus. Dat wilde Jeroen van We Love Oldtimers graag, omdat hij vanuit marketing-oogpunt zoveel mogelijk aandeelhouders wilde bereiken. In totaal tekenden bijna 400 personen in. En dat zijn allemaal potentiële klanten én ambassadeurs voor zijn bedrijf.

Groen licht en champagne

Nadat CijferMeester via LoanStreet een crowdfundingspartij had gevonden die belangstelling toonde, zijn ze daarmee om de tafel gaan zitten. Dit om nader kennis te maken en de plannen nog wat verder toe te lichten. En nadat de crowdfunder groen licht gaf, ging het snel. Binnen 8 uur was al het geld al bijeengebracht. De klant liet CijferMeester weten dat hij diezelfde avond een fles champagne heeft opengemaakt om het resultaat te vieren. En ook dat hij nog wat mensen te woord moest staan die teleurgesteld waren, omdat ze te laat waren om mee te doen!

Ben je ook geïnteresseerd in crowdfunding? Lees dan dit blog met tips voor een succesvolle campagne of check hier direct of je een zakelijke lening via crowdfunding kunt krijgen. Dit gastblog is afkomstig van CijferMeester. CijferMeester is een administratiekantoor voor boekhouding, belastingen en bedrijfsadvies. Met meer dan 60 vestigingen is er altijd wel een CijferMeester in jouw buurt.