Vergelijk en vind de beste deal voor jouw bedrijfsfinanciering en zakelijke lening

Vergelijk jouw opties voor bedrijfsfinanciering

Wij zijn er om jou te helpen bij het regelen van de beste zakelijke lening. Je vergelijkt alle belangrijke financiers op rente, kosten en snelheid. Volledig gratis en zonder verplichtingen.

Sneller

Snel zakelijk lenen

Binnen 1 minuut weet je waar je aan toe bent! Vraag daarna binnen no-time de bedrijfsfinanciering aan bij meerdere partijen, volledig gratis.

Hulp

Schakel hulp in voor krediet

We helpen je gratis als je hulp nodig hebt bij het vinden van het beste zakelijke krediet. Liever hulp van je boekhouder of adviseur, dan kun je die ook uitnodigen.

Veilig

Je aanvraag is veilig

We gebruiken dezelfde encryptie als je bank. Dat maakt het aanvragen van financiering via LoanStreet veilig en vertrouwd.


In 4 stappen al jouw financieringsopties

Bepaal de financieringsbehoefte

1. Vertel ons je financieringsbehoefte

Vertel ons wat je nodig hebt. Of je nu geld nodig hebt voor harde groei, een nieuwe machine wilt aanschaffen of extra voorraad nodig hebt, wij helpen je om de juiste financiering te vinden.

Koppel je boekhoudpakket

2. Koppel je boekhoudpakket

LoanStreet haalt je data op uit je online boekhoudpakket. Omdat al jouw data daar al in staan, scheelt dit uren aan dubbel werk en is de data up-to-date. Het koppelen van het boekhoudpakket gaat snel en is veilig.
Exact Twinfield SnelStart Muis e-Boekhouden.nl Minox

Ontvang gratis je kredietscore

3. Ontvang gratis je financieringsopties

Op basis van de data uit je boekhouding weet je gratis en binnen 1 minuut of je een zakelijke financiering kunt krijgen, hoeveel je kunt lenen en bij welke kredietmaatschappij je het krediet kunt krijgen.

Zakelijk krediet aanvragen

4. Vraag je zakelijk krediet aan

Indien je in aanmerking komt voor een bedrijfsfinanciering, kun je de financiering direct aanvragen bij meerdere kredietverstrekkers. Heb je hulp nodig, dan kijkt een van onze financiële experts graag met je mee. Volledig gratis en zonder verplichtingen.

Wij helpen je de beste financiering te vinden bij

abn amro
rabobank
ING
funding circle
new10
collin crowdfund

Laat andere ondernemers je overtuigen van onze financieringsopties

margreet van roemburg

Margreet van Roemburg

Eigenaar en oprichter van Herôme

Financiering aanvragen was altijd duur en tijdrovend. Met LoanStreet is dat verleden tijd! Je kunt je aanvraag snel naar een grote groep financiers schieten, waarbij je bij veel financiers ook nog korting krijgt.

merien ten houten

Merien ten Houten

Oprichter ilse.nl en nu.nl

Na het doen van een financieringsaanvraag moet je als ondernemer vaak weken in spanning en onzekerheid afwachten op een antwoord. Het mooie van LoanStreet is dat je vooraf al weet wat je kansen zijn.

peter verhaar

Peter Verhaar

Oprichter Alex Beleggingsbank

De wereld van MKB financiering kon wel wat vernieuwing gebruiken en daar is LoanStreet in geslaagd. Het ruime aanbod van financiers achter LoanStreet is een verademing voor ondernemers.

Voordelen bedrijfsfinanciering via LoanStreet

  • Je weet binnen 1 minuut of je een bedrijfsfinanciering kunt krijgen en bij wie
  • De financieringsaanvraag komt direct bij meerdere financiers binnen
  • Bij veel financiers korting op de rente en/of de intakekosten
  • Je voorkomt dubbel werk doordat we de informatie uit je boekhoudpakket overnemen
  • Online samenwerken in de aanvraag met jouw accountant, adviseur of boekhouder
  • Wij ontvangen een vergoeding van de financier, dus gratis voor jou als ondernemer

Kosten bedrijfsfinanciering

Een financieringsaanvraag doen bij LoanStreet is gratis. Indien je een financiering ontvangt bij een van de financiers, dan betaalt deze financier ons een vergoeding. Het maakt ons niet uit welke financier je kiest, want we hebben met alle partijen soortgelijke afspraken.

Daarnaast hebben wij bij veel kredietverstrekkers een korting voor je bedongen op de intake- en/of rentekosten, waardoor het verkrijgen van een financiering via LoanStreet vaak nog goedkoper is ook voor jou als ondernemer.

Meest gestelde vragen over zakelijk lenen

Wanneer kom ik in aanmerking voor een zakelijke lening?
De financiers achter LoanStreet bieden zakelijke leningen en andere vormen van krediet aan wanneer je onderneming in Nederland gevestigd is en staat ingeschreven bij de Kamer va Koophandel. Voor de meeste financiers geldt tevens een minimale bestaansduur van 1 of 2 jaar, om op die manier je prestaties te kunnen beoordelen. De (rechts)vorm van de onderneming is meestal minder belangrijk, maar een BTW nummer is noodzakelijk. Tot slot is vooral belangrijk hoe je onderneming presteert. Op basis van onder andere de verlies en winst en balans wordt bepaald of je onderneming de zakelijke lening terug kan betalen.
Welke kosten zijn er verbonden aan een bedrijfsfinanciering?
De meeste financiers aangesloten bij LoanStreet werken met een (eenmalige) afsluitprovisie en rente gedurende de looptijd van de lening. De afsluitprovisie kan een vast bedrag zijn, of berekend worden over de hoofdsom van de lening. De rente wordt altijd berekend over de financieringssom die op dat moment nog open staat. Op de financierspagina kun je de kosten en structuur per financier bekijken en ook financiers vergelijken om een goed inzicht te krijgen in de kosten die gepaard gaan met het afsluiten van een zakelijke lening.
Is een businessplan noodzakelijk voor het verkrijgen van een zakelijke lening?
Dit verschilt per financier. Afhankelijk van de financiers die je selecteert op LoanStreet word je gevraagd om ook een businessplan aan te leveren. Steeds meer financiers leggen een grotere nadruk op de historische cijfers in plaats van het ondernemingsplan. Financiers, zoals crowdfunders, die wel een businessplan vragen doen dit voornamelijk om de toekomstige kredietwaardigheid en levensvatbaarheid van je onderneming te toetsen. Aan de hand van het ondernemingsplan proberen ze in te schatten of de toekomstige prestaties goed genoeg zullen zijn om de aflossing en rente van de bedrijfsfinanciering te betalen.
Hoeveel geld kan ik lenen?
Dit hangt voornamelijk af van de prestaties van je onderneming. Het belangrijkste hierbij is dat je de financieringslasten, bestaande uit rente en aflossing, kunt betalen. Dit hangt ook samen met de looptijd van de zakelijke lening. Bij een langere looptijd, bijvoorbeeld voor de aanschaf van een bedrijfspand, wordt de aflossing over een langere periode gespreid. Hierdoor zijn de aflossingsbedragen op jaarbasis vaak kleiner. Bij een kortere looptijd kun je vaak minder lenen, doordat dit meer druk legt op je onderneming. Het is vooral belangrijk om niet teveel geld te lenen, om zo je bedrijf niet in de problemen te brengen.
Welke rechtsvormen kunnen via Loanstreet een zakelijk krediet aanvragen?
Indien je onderneming een BV, NV, VOF, eenmanszaak, CV, cooperatie, maatschap, stichting of vereniging is kun je van LoanStreet gebruik maken. Bij het grootste deel van de rechtsvormen ben je persoonlijk aansprakelijk. Bij een BV of NV hoeft dit niet het geval te zijn. Daar is in principe de vennootschap aansprakelijk. De financier kan wel om een persoonlijke borgstelling vragen. Wanneer je persoonlijk aansprakelijk bent, of de financier een persoonlijke borgstelling verwacht bij een BV of NV kun je ook prive aansprakelijk gesteld worden wanneer de onderneming de schulden niet terug kan betalen.
Welke looptijd heeft een zakelijke lening?
De looptijd van een lening verschilt per financier en per doel. Sommige financieringsdoelen, bijvoorbeeld een bedrijfspand, kennen een langere looptijd. De looptijd hiervan is vaak 20 to 30 jaar. Zakelijke leningen voor andere doelen kennen een looptijd die gekoppeld is aan wat je met het geld wilt doen. Bij een machine of een transportmiddel wordt vaak uitgegaan van een levensduur van 5 jaar, dat zal dan ook de looptijd van de lening zijn. Verder hangt de looptijd samen met het bedrag dat je aanvraagt en in hoeverre je dit binnen een bepaalde periode terug kunt betalen. Een rekening-courant is hierop een uitzondering, hierbij kun je vaak voor onbepaalde tijd bij een bank rood staan tot een maximum bedrag, de kredietlimiet.
Is er onderpand nodig voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering?
De meeste financiers verwachten een bepaalde vorm van onderpand. Als de financiering gebruikt wordt voor de aanschaf van een bedrijfspand, een machine of een vervoersmiddel, dan wordt dit vaak als onderpand voor de zakelijke lening aan de financier gegeven. Daarnaast kan een financier nog extra onderpand vragen, bijvoorbeeld in de vorm van een persoonlijke borgstelling, voorraad of debiteuren. Financiers vragen om onderpand als extra zekerheid, zodat wanneer je de lening niet terug kunt betalen, de financier het onderpand als zekerheid kan inzetten.
Dien ik een boete te betalen bij extra aflossen?
Vroeger was een boeterente heel gebruikelijk, tegenwoordig verschilt dit per financier en soms ook per looptijd. Als een financier je een lening verstrekt voor een lange looptijd, dan houdt de financier rekening met bepaalde inkomsten. Als je de financiering dan eerder aflost en de financier het geld alleen nog maar aan iemand anders kan uitlenen tegen een lagere rente, kan het zijn dat je een boete dient te betalen. Soms kan het echter toch lonen om de financiering over te sluiten, omdat het rentevoordeel groter is dan de boeterente die je moet betalen.
Hoe snel staat het geld op mijn rekening?
Hoe snel je kunt beschikken over je zakelijke lening hangt van een aantal factoren af. Onder andere of je aanvraag compleet is en welke processen een financier hanteert in zijn beoordelingstraject. Veel financiers streven ernaar om binnen enkele dagen financieringsduidelijkheid te geven. Sommige financiers achter LoanStreet geven zelfs binnen 24 of 48 uur duidelijkheid. Het geld kan daarna snel op je rekening staan. Doorgaans staat het geld na een positief kredietbesluiten binnen 1 dag tot 1 week op je rekening. Bij sommige financiers, waaronder ook crowdfunders, is de doorlooptijd langer. Je hebt zelf ook invloed op hoe snel je financieringsaanvraag wordt beoordeeld. Via LoanStreet kun je een volledige aanvraag inschieten naar financiers, dit zorgt ervoor dat de beoordelingstijd aanzienlijk verkort wordt en jij het geld eerder op je rekening hebt staan.
Kan ik een zakelijke lening oversluiten?
Als je als ondernemer een zakelijk krediet hebt en dit wilt oversluiten naar een andere financier, omdat bijvoorbeeld de rente lager is, dan is dit in veel gevallen mogelijk. Als je bij meerdere partijen financierings hebt lopen, dan verwacht een nieuwe financiers echter vaak dat alle leningen worden overgesloten in 1 nieuwe lening. Het kan zijn dat je voor het oversluiten een boeterente moet betalen. In een aantal gevallen zijn de kosten van de rente echter dusdanig lager, dat het toch loont om de zakelijke lening over te sluiten bij een andere financier.
Kan ik zakelijke leningen en financiers vergelijken op LoanStreet?
Via LoanStreet kun je per financier zien wat de kosten en rentes zijn. Ook kun je financiers en aanbieders van zakelijke leningen op een eenvoudige manier vergelijken via de pagina financiers. Bij het doen van een aanvraag is de vergelijking van kredietaanbieders nog beter. Je ziet dan precies welke financiers voor jouw onderneming interessant zijn en wat de verwachte rente en kosten van de bedrijfsfinanciering zijn. Je kunt de financiers daar ook sorteren op bijvoorbeeld rente of slagingskans. LoanStreet biedt deze vergelijking voor alle mogelijke kredietvormen, waaronder langlopende leningen, rekening-courant, factoring, lease en inkoopfinanciering.

Overtuigd van LoanStreet?
Regel dan nu direct je financiering