_lbl_corona_notice_ _act_corona_more_ x

Veel gestelde vragen

Wat is LoanStreet?

LoanStreet is een plek waar je alle financiers onder één dak vindt. LoanStreet is een Nederlandse fintech onderneming en de handelsnaam van Sparkholder B.V., die in 2013 is opgericht met als doel om ondernemers tegen de beste voorwaarden aan een zakelijke lening te helpen. De ondernemers achter LoanStreet zijn er om jou te helpen bij het regelen van de beste zakelijke lening. Je vergelijkt alle belangrijke financiers op rente, kosten en snelheid. Zonder verplichtingen, op basis van data uit je online boekhoudpakket.

Kan ik hulp krijgen van een financieel expert van LoanStreet?

Natuurlijk. We weten dat voor veel ondernemers het geen dagelijkse kost is om financiering aan te vragen. We helpen je daarom graag en zonder verplichtingen. Wij zijn financiële experts, dat hoef jij dus niet te zijn. We spreken heldere en klare taal: wij houden het eenvoudig en makkelijk te begrijpen zodat jij de beste beslissingen voor jouw bedrijf kan nemen.

Kan ik ook mijn eigen adviseur inschakelen?

Uiteraard. Als je liever hulp wilt van je eigen adviseur, accountant of boekhouder, dan kun je die tijdens het vergelijken en aanvragen van financiering uitnodigen. Je kunt ook aan je adviseur vragen om het helemaal voor je te doen. LoanStreet maakt het mogelijk om online samen te werken, met wie je maar wilt.

Hoe kan ik contact met jullie krijgen?

We hebben ervaren dat we onze klanten sneller en beter van dienst kunnen zijn per e-mail. Stuur gerust een e-mail naar support@loanstreet.nl, dan zullen we bewijzen dat je van ons de beste support krijgt! Als de chat online is, kun je ook een chat starten met een van onze financiële experts.

Wat zijn de kosten van LoanStreet?

LoanStreet werkt altijd op een no cure no pay basis wanneer de aanvraag via ons platform gedaan wordt. Dat betekent dat we alleen een succesfee betaald krijgen als we voor jou een deal weten te realiseren. De succesfee is bedoeld om de belangen in lijn te houden, waarbij we beiden baat hebben bij een goede oplossing.
De succesfee bedraagt 1% van de financieringssom met een minimum van € 750 en een maximum van € 4.000. LoanStreet Trusted Advisors (accountants, boekhouders en andere adviseurs) ontvangen 20% korting op de succesfee waardoor de succesfee minimaal € 750 en maximaal € 3.200 bedraagt.
Afhankelijk van waar we succes behalen ontvangen we de succesfee van jou of van de financier. In dat laatste geval hoef je bij succes niks aan ons te betalen en loopt de facturatie via de financier. Ongeacht wie betaalt, de beste keuze staat bovenaan in de vergelijking die je ontvangt, onafhankelijk van de vergoeding die we ontvangen. Je kunt de vergelijking ook zelf sorteren op bijvoorbeeld slagingskans of kosten.

Is LoanStreet dan wel onafhankelijk van de financiers?

Jazeker! We werken onafhankelijk van de financiers en hebben geen voorkeur voor waar jij de financiering krijgt. Wij zijn ook ondernemers en wij zijn er om jou te helpen. Jij de beste deal te vinden, wij een glimlach.

Op welke boekhoudpakketten sluit LoanStreet aan?

LoanStreet sluit op dit moment aan op Exact Online, Twinfield, SnelStart, e-Boekhouden.nl, Minox en iMuis. In de toekomst zullen meerdere cloudpakketten worden toegevoegd.

Is LoanStreet veilig?

LoanStreet streeft de hoogste standaarden op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid na. Wij doen ons uiterste best om de veiligheid van je data te waarborgen. De verzending van de data gebeurt versleuteld en de analyse van de data gebeurt op onze beveiligde server (in europa), welke beheerd wordt door een externe specialist. Inloggen op LoanStreet gebeurt ook via een beveiligde verbinding. Het webadres begint daarom met 'https' waarbij de 's' staat voor secure. En er staat een slotje in het webadres van de browser. Je herkent dit misschien van het internet bankieren. Het koppelen op je boekhoudpakket gebeurt middels onder andere oAuth autorisatie. Dit betekent dat wij nooit je gebruikersnaam of wachtwoord inzien, maar dat we een 'sleutel' ontvangen vanuit je boekhoudpakket om je data op te halen. We kunnen dus wel je data ophalen, maar nooit inloggen op jouw boekhoudomgeving.

Wie hebben er toegang tot LoanStreet?

Jij bent de enige gebruiker die bij je data kan. Je kunt mensen (bijvoorbeeld de accountant of boekhouder) uitnodigen om te ondersteunen bij de aanvraag, deze kunnen op dat moment ook bij de informatie terecht. Daarnaast belandt de informatie niet bij derden. Uiteraard komt de informatie wel terecht bij de financiers waar je uiteindelijk je aanvraag bij indient, deze partijen hebben de informatie immers nodig om je aanvraag te beoordelen. De financiers achter LoanStreet hebben de verplichting om vertrouwelijk om te gaan met deze informatie. Je bent dus als aanvrager altijd in controle wie wat te zien krijgt.

Van wie is de data?

De data is afkomstig van de ondernemer en blijft altijd van de ondernemer.

Gebeurt er nog meer met mijn data?

De data wordt gebruikt voor het doen van een financieringsaanvraag. Dit betekent dat we de data analyseren om te bepalen of je in aanmerking komt voor financiering en zo ja bij welke partijen. Uiteindelijk bepaal je zelf naar welke financiers de aanvraag gestuurd wordt. Je data wordt niet met andere partijen of derden gedeeld.

Welke voordelen biedt LoanStreet?

LoanStreet biedt zeer veel voordelen. Zo gaat het doen van een aanvraag vele malen sneller, kun je je aanvraag in 1 keer naar een grote groep financiers sturen en geven veel financiers je een korting op de intake- en rentekosten. Verder geeft LoanStreet je vooraf al inzicht over de haalbaarheid van je aanvraag, kun je samenwerken met je accountant of boekhouder en gebruiken we data uit je boekhouding, waardoor een groot deel van je aanvraag al ingevuld is. Tot slot maken we ook een robot-prognose voor je.

Welke type bedrijven kunnen een aanvraag starten?

LoanStreet is op dit moment geschikt voor MKB bedrijf die boekhouden in Exact Online, Twinfield, SnelStart, e-Boekhouden.nl, Minox en iMuis en een financieringsbehoefte hebben tussen de €25.000,- en €5.000.000,-. LoanStreet is zowel geschikt voor natuurlijke- als rechtspersonen. De beste analyses in LoanStreet worden gemaakt bij bedrijven die minimaal 2 jaar data in de boekhouding hebben zitten, maar ook bedrijven met minder data kunnen in principe een aanvraag doen.

Welke documenten heb ik nodig om een aanvraag te doen?

Ondanks dat we koppelen met je boekhouding, willen een aantal financiers nog wat documenten hebben ter verificatie. De documenten die je sowieso nodig hebt zijn: Jaarrekeningen in PDF, IB aangiftes in PDF en in geval van onroerend goed wordt gevraagd om een taxatierapport (bij eigen gebruik) en/of een huurovereenkomst (bij verhuur). Je kunt twee optionele documenten in PDF uploaden, zoals bijvoorbeeld een businessplan.

Hoe lang duurt het voordat ik geld heb nadat een aanvraag is ingediend?

Helaas kunnen we niet precies aangeven hoe lang het duurt voordat het geld op je rekening staat, nadat een aanvraag is goedgekeurd door een financier. Dit kan enorm verschillen per financier. Bij sommige financiers zal dit binnen enkele dagen kunnen zijn, bij anderen kan dit een week tot enkele weken in beslag nemen.

Welke financieringsproducten zijn er beschikbaar?

Via LoanStreet kun je je aanvraag inschieten bij een grote groep financiers die je toegang bieden tot leningen, rekening-courant, lease, factoring, en bankgaranties.

Naar welke financiers kan ik mijn aanvraag insturen?

Er zit een grote groep met financiers en investeerders achter het LoanStreet platform. Deze partijen bieden verschillende vormen van financiering. Inschieten via LoanStreet zorgt ervoor dat je bij veel financiers korting krijgt op de intake- en rentekosten. Voor een compleet overzicht van financiers kun je op deze pagina bekijken.

Kan ik ook financiering krijgen met een BKR-notering?

Er zijn financiers die ook bereid zijn om te financieren bij een BKR-code. Binnen LoanStreet zijn er ook financiers die onder bepaalde omstandigheden en bij het juist aanleveren van de gewenste informatie bereid zijn te financieren. Dit komt het meeste voor bij een BKR met H-code. Lees hier meer over financiering met een BKR-notering.