_lbl_corona_notice_ _act_corona_more_ x

Data protection

Met het aanvragen van een bedrijfsfinanciering hebben de financieringsmaatschappijen waarmee wij samenwerken inzage nodig in jouw cijfers, die we ophalen via jouw online boekhouding. Om ervoor te zorgen dat deze informatie niet in de handen van derden valt, streven wij de hoogste standaarden op het gebied van databescherming, privacy, veiligheid en betrouwbaarheid na. Wij doen er alles aan om de veiligheid van jouw data te waarborgen en te beschermen. Vervolgens verzenden wij de data op een versleutelde manier. Ook het analyseren van de data vindt plaatst op een beveiligde server in Europa, welke wordt beheerd door een externe specialist.

Boekhoudpakket veilig koppelen

Het koppelen van jouw online boekohuding aan LoanStreet voor het aanvragen van een bedrijfsfinanciering gebeurt via onder andere OAuth autorisatie. Dit wil zeggen dat wij nooit jouw gebruikersnaam of wachtwoord te zien krijgen, maar dat we via je online boekhouding wel toestemming hebben om jouw data op te halen, zodat we kunnen kijken of jouw onderneming kredietwaardig is.

Toegang tot LoanStreet

Je bent als gebruiker van LoanStreet de enige die bij jouw data kan. Uiteraard kun je er wel voor kiezen om jouw accountant, boekhouder of financieel adviseur ook toegang te geven tot deze data.

Daarnaast komt jouw informatie wel terecht bij de kredietverstekkers. Zij hebben tenslotte jouw informatie nodig om jouw aanvraag voor bedrijfsfinanciering te beoordelen. De financiers achter LoanStreet zijn echter verplicht om vertrouwelijk om te gaan met jouw informatie.

Wil je graag dat LoanStreet je gegevens wijzigt of corrigeert? Dan kun je een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar support@loanstreet.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij om een kopie van jouw paspoort of identiteitsbewijs bij het verzoek mee te sturen. Maak hierbij ter bescherming de volgende gegevens onherkenbaar of zwart:

  • Jouw pasfoto
  • MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort)
  • Paspoortnummer
  • Burgerservicenummer (BSN)
LoanStreet zal binnen vier weken op jouw verzoek reageren.

Wil je meer informatie over onze databescherming, neem dan contact op via support@loanstreet.nl of bekijk onze pagina over privacy.