_lbl_corona_notice_ _act_corona_more_ x

Zakelijk krediet en bedrijfsfinanciering

De kredietverstrekkers waarmee LoanStreet samenwerkt voor jouw zakelijk krediet bieden verschillende soorten bedrijfsfinancieringen aan. De 6 voornaamste vormen van zakelijk krediet zijn:

Op basis van de situatie en de financieringsbehoefte zal LoanStreet bepalen wat een passende bedrijfsfinanciering is voor de voor de onderneming.
Wil je weten of jouw onderneming in aanmerking komt voor een zakelijk krediet? Klik dan op de onderstaande button en check binnen 1 minuut bij welke kredietverstrekker je een financiering kunt krijgen.



Vormen zakelijk krediet

Ben je benieuwd wat de verschillen zijn tussen de verschillende kredietvormen? Hieronder hebben wij per bedrijfsfinanciering een toelichting gegeven over de eigenschappen van het krediet.

Zakelijke leningen

Zakelijke leningen worden verstrekt om voor een bepaalde tijd te voorzien in een financieringsbehoefte, te denken valt aan het aankopen van nieuwe inventaris of bedrijfswagens. Je kunt ook het verbouwen van een bedrijfspand ermee financieren.
Het totale bedrag van de bedrijfsfinanciering wordt doorgaans in één keer gestort op de zakelijke rekening. Vervolgens betaal je een vast bedrag per maand terug gedurende een bepaalde looptijd. De zakelijke leningen die onze financiers aanbieden hebben meestal een minimale looptijd van 12 maanden en een maximale looptijd van 60 maanden, tenzij het een financiering voor onroerend goed betreft, welke vaak een langere looptijd kent. Dit wordt uiteindelijk bepaald in overleg met de financier en op basis van jouw behoefte en terugbetalingscapaciteit.

Rekening-courant

Een rekening-courant is een kredietvorm waarbij je doorlopend rood kunt staan. Het rekening-courant wordt gekoppeld aan de zakelijke rekening. Het belangrijkste kenmerk van een rekening-courant is dat je geld kunt opnemen tot aan het limiet van de rekening, en dat voor een onbepaalde tijd.

Lease

Het wordt steeds gebruikelijker om als ondernemer voor lease te kiezen bij het financieren van bedrijfsmiddelen of auto's. Een voordeel van lease is dat er meer gekeken wordt naar de waarde van het object, in plaats van de prestaties van het bedrijf. Afhankelijk van de kredietverstrekker zijn er verschillende looptijden waar uit gekozen kan worden. Om te voorkomen dat je een bedrijfsmiddel afbetaalt dat al afgeschreven is, zal de looptijd van het terugbetalen niet langer zijn dan de economische levensduur van het bedrijfsmiddel of auto.

Factoring

Factoring - ook wel debiteurenfinanciering genoemd - is een flexibel krediet op basis van je debiteuren. De partij die factoring aanbiedt geeft op basis van je uitstaande facturen een bedrijfsfinanciering. De factoringmaatschappij betaalt jou als ondernemer direct, waarbij de factoringmaatschappij vervolgens het bedrag van de debiteuren ontvangt. Doorgaans ontvangt de factoringmaatschappij een korting voor het risico dat ze lopen, zodat jij als ondernemer een iets lager bedrag ontvangt. Het voordeel is echter dat je op deze manier niet hoeft te wachten tot je debiteuren de facturen hebben betaald en daardoor beschik je direct over meer liquide middelen. Je kunt hierdoor je onderneming eerder laten groeien, crediteuren sneller betalen of een investering doen.

Bankgaranties

Met een bankgarantie kun je je handelspartners en leveranciers de garantie geven dat zij altijd worden betaald voor geleverde diensten en goederen. Wanneer je als ondernemer zaken doet met een leverancier, kan de leverancier zekerheid eisen in de vorm van een bankgarantie. Met een bankgarantie geef je als ondernemer je bank het recht om het te betalen bedrag - ook wel garantiebedrag genoemd - te blokkeren op je rekening. De leverancier krijgt dan het vertrouwen dat hij altijd wordt betaald voor de goederen.
Als ondernemer heb je het voordeel dat je niet direct het factuurbedrag hoeft te betalen, maar pas bij levering. Hierdoor loop je geen risico dat de goederen niet worden geleverd.