Door Voldaan (Partner)

Voldaan maakt het mogelijk om facturen binnen 24 uur betaald te krijgen. Gemak en eenvoud staat voorop voor deze LoanStreet partner.

Opvolgen:

Al jaren zijn eenvoud en gemak belangrijke trends in de dienstverlening aan consumenten. Het zijn factoren die bepalend zijn geweest voor het succes van Google, Netflix, Booking.com en Airbnb. Niet alleen consumenten zijn complexiteitsmoe, ook ondernemers stellen steeds hogere eisen aan de diensten van hun leveranciers.

Voldaan biedt een zeer laagdrempelige vorm van factoring aan ondernemers en is een van de partners van LoanStreet. Deze Bossche FinTech heeft eenvoud en gemak in haar DNA zitten en dat tot ultiem doel verheven.

Factoring is in de basis een simpel product. Het is financiering op basis van openstaande vorderingen (facturen) op klanten (debiteuren). Een ondernemer draagt deze vorderingen over aan een factormaatschappij en krijgt in ruil voor een vergoeding direct toegang tot zijn geld. Klinkt simpel toch? En toch hebben aanbieders van deze dienstverlening het juist onnodig moeilijk gemaakt.

Enkele vragen ter illustratie. Waarom zou je financiering verstrekken op basis van alle facturen en over een langere periode, terwijl de financieringsbehoefte van de ondernemer misschien wel lager ligt of tijdelijk is? En waarom zou je maar een gedeelte van een factuur bevoorschotten, met als gevolg dat er alsnog een deel van de vordering open blijft staan? En hoezo vraag je zekerheden zoals een borgstelling of zou je uitgebreide analyses maken aan de hand van jaarcijfers, terwijl je financiert op basis van facturen? Waarom werken met verschillende kostencomponenten, waardoor het op voorhand nooit duidelijk wordt wat de dienstverlening nou precies kost?

Voldaan doet dit anders en streeft hierbij continu naar een optimale klantbeleving. Zij biedt een extreem simpele vorm van factoring aan voor MKB-ondernemers. Deze kunnen binnen 24 uur kosteloos klant worden op basis slechts een aantal documenten (geen jaarcijfers!). Vervolgens kunnen klanten zelf kiezen of ze een factuur willen verkopen en welke dit is. Als Voldaan de factuur koopt, dan ontvangt de ondernemer het volledig bedrag, minus een fee voor Voldaan, binnen 24 uur op de rekening. Het risico op te laat- en non-betaling neemt Voldaan over en de factuur is de enige zekerheid die Voldaan daarvoor vraagt. Ondernemers hebben enkel kosten als er gebruikt wordt gemaakt van de dienst, de kosten staan op voorhand vast én ze zijn voor iedereen gelijk.

Sinds de oprichting in 2014 blijft Voldaan zoeken naar mogelijkheden om de dienstverlening nog eenvoudiger en makkelijker te maken. Zo koppelt Voldaan net als LoanStreet met de boekhoudsoftware van Exact, is er een gratis mobiele app gelanceerd zodat klanten altijd (ook ’s avonds en in het weekend) en overal klant kunnen worden of facturen kunnen verkopen. Daarbij is de klantovereenkomst opgemaakt in taalniveau B1, een schrijftaal die bijna iedereen begrijpt.

De samenwerking met LoanStreet past in deze zoektocht: beide partijen streven naar een rimpelloze klantreis. Er staan dan ook verschillende initiatieven gepland om beiden diensten nog verder te integreren en zo nog meer eenvoud en gemak te bieden aan ondernemers die op zoek zijn naar bedrijfsfinanciering. Denk jij dat het nog makkelijker en/of eenvoudiger kan?

Benieuwd of je terecht kunt bij Voldaan voor een zakelijke lening? Check het hier direct. Dit gastblog is geschreven door Voldaan. Voldaan is een van de financiers achter LoanStreet en biedt factuurfinanciering voor het MKB.