Door Bastiaan Burgwal

Samenwerking tussen LoanStreet en Collin maakt het mogelijk om op basis van online boekhouddata jouw zakelijke rente te ontdekken.

Opvolgen:

Soms heb je als ondernemer financiering nodig om je ambities te realiseren. De vragen die daarbij naar boven komen zijn voor bijna alle ondernemers hetzelfde:

 1. Kan ik dit bedrag ergens lenen?
 2. Bij welke financier of financiers kan ik dit bedrag lenen?
 3. Welke rente en kosten moet ik voor deze lening betalen?
 4. Wat zijn de verschillen per financier op het gebied van gemak en snelheid?

Op de eerste twee vragen gaf LoanStreet al langer antwoord. Door het koppelen van je online boekhouding weet je binnen enkele minuten of je een zakelijke lening kunt krijgen en bij welke financier. Door de unieke samenwerking met Collin Crowdfund is er nu ook een antwoord op de 3e vraag, je krijgt namelijk direct en online een rente op maat met onze handige LoanStreet kredietcheck.

LoanStreet en Collin Crowdfund lanceren rente op maat

Intensivering van de samenwerking

De samenwerking tussen LoanStreet en Collin Crowdfund, die enkele jaren geleden startte, kreeg in 2019 al een intensiever karakter. Sergio Torres, CEO van LoanStreet, is blij dat dit in 2020 een vervolg kreeg: "We merken al langer dat er een grote groep met ondernemers is die op basis van recente prestaties financierbaar is, maar toch aan afwijzing van de bank krijgt op basis van gedateerde jaarcijfers. Die redenen voor zo'n afwijzing lopen verder vaak erg uiteen en het is zeker niet altijd zo dat een verhoogd risico de oorzaak is. Je kunt hierbij denken aan ondernemers die erg hard groeien, ondernemers die een verliesjaar hebben gehad en nu weer goed presteren of ondernemers wiens bedrijf nog jong is. Indien de prestaties goed genoeg zijn om de lening terug te kunnen betalen krijgt deze groep mogelijk wel een positieve beoordeling bij Collin Crowdfund. Het eerste stukje innovatie van 2020 speelt hier mooi op in: een renteschatting bij alle belangrijke financiers en bij Collin Crowdfund dus zelfs een renteaanbod op maat."

Bas Denissen, CFO van Collin Crowdfund, vult Sergio aan: "Ondernemers willen snel en op een passende manier worden gefinancierd. Crowdfunding voldoet voor veel ondernemers aan deze criteria. Het is snel, transparant en flexibeler dan traditionele financieringen. We werken hiervoor samen met verschillende partners, van meer traditionele adviseurs tot een digitale speler als LoanStreet. We zien echter ook dat in de nieuwe wereld veel van de oriëntatie online plaats vindt en daarom is het erg mooi om ondernemers via LoanStreet direct een renteaanbod op maat te kunnen doen."

 

LoanStreet en Collin Crowdfund lanceren rente op maat

Over LoanStreet

LoanStreet, de handelsnaam van Sparkholder B.V., is in 2013 opgericht met als doel om ondernemers tegen de beste voorwaarden aan een zakelijke lening te helpen. Dat doen we vanuit Amstelveen, waar we elke dag weer samen komen met ons team om ondernemers sneller, eenvoudiger en goedkoper aan een zakelijke lening te helpen met de LoanStreet app.Daarmee vergelijk je gratis de kansen, kosten en voorwaarden bij alle belangrijke financiers op basis van je online boekhouding. Daarna Krijg je binnen enkele minuten de beste deal. Beoordeeld als uitstekend door 95,2% van onze klanten en gebruikt door ruim 20.000 bedrijven.

De voordelen die LoanStreet jou biedt:

 • Direct en op basis van online boekhouddate weten bij welke financiers jij geld kunt lenen
 • Begeleiding door onze experts via de chat, telefoon of e-mail
 • Besparing op financieringslasten door het vergelijken van financiers en het ontvangen van de beste deal

Vergelijken en aanvragen van een zakelijke lening doe je onder andere bij Rabobank, ABN AMRO, ING Bank, New10, Collin Crowdfund, Voordegroei, October, BEEQUIP, FundingCircle, Cannock, Ebury, Floryn, Boozt24 en Voldaan.

 

Over Collin Crowdfund

Collin Crowdfund is een deskundig, toegankelijk en transparant crowdfunding platform voor gevestigde, kredietwaardige MKB-bedrijven, die financiering zoeken voor hun ambities. Serieuze investeerders bereiken via Collin mooie rendementen tegen verantwoorde risico’s.

Collin biedt investeerders:

 • Aantrekkelijk rendement op goed beoordeelde leningaanvragen;
 • Inzicht in de performance van uw portefeuille;
 • Regelmatige update van de ontwikkelingen binnen het bedrijf waaraan is uitgeleend.

Collin biedt ondernemers:

 • Lenen via Crowdfunding als alternatief voor, of aanvulling op bancaire financiering;
 • Korte doorlooptijd bij een complete leningaanvraag;
 • Mogelijkheid tot voorpublicatie en –inschrijving voor relaties (innercircle bestaande uit medewerkers, klanten, familie, leveranciers, vrienden, etc).

 

Benieuwd naar jouw zakelijke rente? Via onze handige LoanStreet tool vraag je deze direct op bij Collin Crowdfund.