Door Bastiaan Burgwal

Jan onderneemt al sinds zijn 23e en vindt dat het mooiste wat er is. Via LoanStreet haalde hij €100.000 op nadat hij van de bank een ‘nee’ kreeg.

Opvolgen:

In deze blog delen we graag het succesverhaal van Jan Moesker. Sinds 1994 heeft hij zich toegelegd op de import van twee- en driewielers. “Onze bank wilde ons huis als onderpand. Dat wilde mijn vrouw niet. Ik ben met mijn 63 jaren niet meer de jongste, dus dat was onwenselijk.”

En hoe kwam je bij LoanStreet terecht?
In SnelStart, mijn boekhoudpakket, stond een koppeling. LoanStreet haalde de cijfers uit SnelStart en toen heb ik zelf mijn aanvraag in orde gemaakt met een beetje hulp van de mannen achter LoanStreet.

Waar had je het geld voor nodig?
Met name voor de financiering van onze voorraad. De levertijd was opgelopen tot vijf maanden, waar we vroeger binnen twee maanden onze voorraad op de stoep hadden. Onze fabriek zit namelijk midden in China. Dat legt behoorlijk beslag op je werkkapitaal.

Via welke partij is de financiering geregeld?
Kapitaal op Maat, een crowdfundingpartij, had van alle alternatieve partijen de beste condities. Je moet goed opletten, want er zijn momenteel financiers die gerust 13% vragen en € 5.000 commissie. Maar niet via LoanStreet hoor!

Dat geld ga je gebruiken voor import. Wat importeer je zoal?
Elektrische scooters. In Chinese steden lopen ze ver voor op Europa. Je ziet daar bijna alleen maar elektrische scooters. Niet zo gek als je bedenkt dat een ‘gewone’ scooter honderden bewegende onderdelen heeft en een elektrische drie. Dat betekent dat onderhoud en kosten praktisch nihil zijn.

Hoe zit dat dan met de kwaliteit?
Nou, vroeger mankeerde er weleens wat aan de scooters, maar tegenwoordig kan er niemand meer aan tippen. Zeker niet in die prijscategorie. Overal zit een Bosch-motor in en de afwerking is werkelijk geweldig.

Dus de toekomst ziet er zonnig uit?
Zeker! Dankzij LoanStreet leveren we nu weer uit voorraad en heeft ook ons dealernetwerk veel van onze scooters op voorraad. En dat is mooi, want de toekomst is elektrisch!