Door Sergio Torres

CijferMeester Heeswijk Dinther is inmiddels één van de vele administratiekantoren die LoanStreet inzet om ondernemers te helpen.

Opvolgen:

Sinds 22 augustus 2016 ben ik, Martin de Visser, eigenaar van CijferMeester Heeswijk-Dinther. Als bakkerszoon ben ik opgegroeid in een ondernemersgezin en weet dus precies hoe het binnen een onderneming er aan toe gaat. Dit maakt het eenvoudig om mij in de schoenen van andere ondernemers te verplaatsen en dit jaar mochten wij een mooie nieuwe klant aan ons bestand toevoegen. Deze klant verzorgt zelf de administratie en de toegevoegde waarde die wij leveren is het verzorgen van het jaarverslag en de aangifte vennootschapsbelasting. Doordat dit bij ons altijd gepaard gaat met een proactieve houding, fungeren we ook als sparringpartner en geven we advies. Na een paar maanden kwam voor ons de bevestiging van de waardering hiervoor vanuit de klant; hij vroeg namelijk of we hem wilden ondersteunen bij het regelen van een zakelijke lening om zijn verdere ambities te ondersteunen.

Succesverhaal: Hoe CijferMeester Martin ondernemers helpt groeien

 

Geen resultaat bij een traditionele adviseur

In eerste instantie zochten wij het dicht bij huis. Wij werkten in het verleden samen met een tussenpersoon, die nadat hij bij de bank gewerkt had voor zichzelf was begonnen. Vanwege de bijzondere situatie, leek het inschakelen van een traditionele adviseur met specialistische kennis de beste oplossing. De lening was namelijk bedoeld voor onroerend goed, om precies te zijn een perceel, dat gedeeltelijk een zakelijk karakter had en de klant was voornemens het met een derde partij kopen. Na enige tijd werd duidelijk dat de tussenpersoon niet het optimale resultaat kon leveren en daarnaast duurde het proces er lang tot frustratie van onze klant.

In zee met FinTech bedrijf LoanStreet

Dit was het moment dat we verder zijn gaan zoeken naar oplossing en daarbij kwam naar voren dat het hoofdkantoor van CijferMeester al enige tijd een samenwerking heeft met het FinTech bedrijf LoanStreet; een marktplaats voor zakelijke leningen, waar alle belangrijke financiers op één plek online benaderbaar zijn. Tijdens een landelijke CijferMeester-dag hadden we al een bevlogen presentatie gehad van Sergio van LoanStreet. Ik stelde de klant voor om de financiering op basis van een automatische boekhoudkoppeling ook digitaal aan te vragen via LoanStreet. Het vooruitzicht van een digitaal proces en snelheid maakte de klant direct enthousiast.  Na een kort overleg met de CijferMeester directie was er voldoende vertrouwen in het slagen van deze case en nog dezelfde dag had ik contact met Sergio van LoanStreet. 

Een uitdagende aanvraag met het best mogelijke resultaat
 
Na uitleg van het verhaal kregen we geen loze beloftes: de aanvraag zou een hele uitdaging worden, maar dat is juist waar ze bij LoanStreet de meeste voldoening uithalen. In eerste instantie spraken we over dezelfde partijen als die in het traject met de vorige adviseur aan bod waren gekomen, maar Sergio en ik kwamen al snel tot de conclusie dat dit geen bevredigend resultaat zou opleveren. De aanvraag is vervolgens ingediend bij een nieuw financieringsfonds, Fundament, dat in dit geval een samenwerking was tussen LoanStreet, Voordegroei en de vermogensbeheerder OHV. We hebben gezamenlijk alles op alles gezet, ondersteund door de LoanStreet software. Veel van het handmatige werk wordt hierdoor overbodig gemaakt, waardoor het als administratiekantoor mogelijk is om de tijd te besteden aan hetgeen er echt toe doet tijdens zo'n proces: advies geven en de ondernemer ondersteunen bij het onderbouwen van de aanvraag. Het resultaat mocht er wezen, de gewenste financiering werd verstrekt. Bovendien was alles nadat alle benodigdheden waren aangeleverd snel rond en tegen een prima rente.

 
Zowel onze klant als wij hebben de samenwerking als zeer positief ervaren. Natuurlijk waren er wel eens momenten dat we dachten “van welke kant wil je als financier de cijfers nog meer bekijken”, maar uiteindelijk heeft Sergio ons scherp en bij de les gehouden en is er voor alle partijen een geweldig resultaat uit gekomen:

  • Onze klant kon zijn plannen realiseren
  • Wij hebben onze klant enorm kunnen helpen bij zijn plannen
  • Loanstreet heeft een nieuwe tevreden klant in de vorm van CijferMeester Heeswijk Dinther