Door Bastiaan Burgwal

Zeggen Mollie, Tikkie en Adyen je iets? Wij hebben de eer om in het lijstje van VNO-NCW tussen de grootste Nederlandse 'fintech' bedrijven genoemd te worden.

Opvolgen:

De jonge fintechbedrijven stoken de boel flink op, vooral in de traditionele bankensector. Maar de banken geven zich niet makkelijk gewonnen. ‘De technologische ontwikkelingen en veranderingen in consumentengedrag bieden vooral kansen voor een verbeterde, meer relevante dienstverlening voor klanten, zowel in de retail markt als in de zakelijke markt’, zegt Chris Buijink, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). ‘Banken die het meest van deze kansen weten te profiteren, zullen in staat zijn een essentiële rol te spelen in het nieuwe financieringslandschap. Fintech bedrijven zoeken steeds vaker de samenwerking met grotere financiële instellingen, en omgekeerd.’ aldus de NVB-voorzitter.

Het gehele artikel vind je op de website van VNO-NCW en daarin lees je, naast de vermelding van ons team, ook meer informatie over de ontwikkeling van onze branche in Nederland.