Door Sergio Torres

Erik regelde zijn financiering via LoanStreet: “We hebben 600.000 gefinancierd voor het pand dat we al jaren huurden, daardoor zitten we nu goedkoper.” 

Opvolgen:

Elke dag horen we via LoanStreet mooie, en soms minder mooie, verhalen van ondernemers in hun zoektocht naar financiering. We hebben het succesverhaal van Erik Huijbens eruit gepikt om met je te delen in deze blog.

Nije Balans is opgericht door Christien de Jong en Erik Huijbens. Christien en Erik zijn getrouwd, hebben 2 zonen en werken inmiddels 15 jaar samen in de fitnessbranche. In 2018 kwam Erik via zijn boekhoudprogramma SnelStart in contact met LoanStreet en wist hij een grote financiering te krijgen.

Hoe zijn jullie bij LoanStreet terecht gekomen?
We waren in de markt voor een financiering, omdat we het pand konden kopen dat we huurden. Ik ging naar mijn huisbank maar die deed moeilijk over cijfers, prognoses en weet ik veel wat allemaal. Toen zag ik in SnelStart een app voor bedrijfsfinanciering: LoanStreet. Ik ben redelijk huiverig voor dat soort dingen maar belde ze gewoon op en ik kreeg gelijk een vertrouwd gevoel.

En toen?
Binnen no time had ik drie offertes van banken. Hoewel de ABN eerst moeilijk en ingewikkeld deed, is de grap dat ze uiteindelijk wel hebben gefinancierd. Dat komt omdat LoanStreet de aanvraag perfect heeft aangeleverd op basis van cijfers uit SnelStart. LoanStreet heeft eigenlijk de taal van de bank gesproken. Zelf ben ik gewoon een ondernemer en wil ik me daar niet teveel mee bezig houden.

Ging je dan uiteindelijk voor de ABN omdat ze de beste voorwaarden hadden, of omdat je toch een beetje loyaliteit had?
Nee, vooral vanwege de beste voorwaarden. Ik was denk ik overgestapt, mocht een andere bank een beter voorstel hebben gedaan.

Hoeveel hebben jullie gefinancierd?
Zes ton voor het pand dat we al jaren huurden. Dat is enorm fijn. Het grappige is, doordat de voorwaarden van de onroerend goed financiering zo goed zijn, zitten we nu goedkoper dan toen we huurden. We kunnen dit jaar ook fors aflossen.

Jullie doen dus van alles op gebied van sport begrijp ik?
Ja, we doen fitness, groepslessen, yoga, voedingsbegeleiding en personal training.

En heb je eerder geprobeerd geld te lenen voor de groei van je bedrijf?
Ik heb al weleens vaker geld geleend, ja. De laatste keer dat ik dat deed was om een nieuw concept op de markt te brengen, een elektronisch trainingsconcept. Het was een objectfinanciering voor een elektronisch fitnesscircuit dat heel succesvol is. De financiering heb ik toen ook bij de bank aangevraagd, maar banken durven zoiets vaak niet aan. Vervolgens heb ik dat binnen mijn eigen achterban uitgezet, maar dat wilde ik niet weer. Het bedrag was te hoog. Je wilt zulke enorme bedragen niet bij je familie lenen.

Wat zijn je toekomstplannen?
Dat vind ik altijd moeilijke vragen, ik ben nu 52 en ik vind dit nog altijd onwijs leuk werk om te doen. Toevallig was ik laatst bij een collega en dat ging over bedrijfsopvolging. Ik heb namelijk nog altijd geen opvolger, en uiteindelijk wil ik minder werken en ook eens met een camper gaan rondreizen. Het mooie is dat doordat we nu eigenaar zijn van het pand en het pand gaan afbetalen binnen tien jaar, we ook de mogelijkheid hebben om te zeggen van “joh, we zetten er een nieuw iemand in en we gaan het verhuren, verpachten of in delen verkopen."

Hoeveel mensen hebben jullie in dienst?
We hebben 15 mensen werken, waarvan vijf fulltime en bijna allemaal mensen die al jarenlang voor ons werken. Fitnesstrainers, instructeurs voor groepslessen, baliepersoneel, schoonmaak. Echt een geweldig team waar ik blij van word.

En dan de' jeukvraag', waarom moeten mensen bij jou zijn?
Ons serviceniveau is hoger dan dat van de collega’s. We zijn 75 uur per week open en hebben 50 groepslessen per week. Het is een fijne plek om te zijn, mooi ingericht, netjes, design, schoon. De sfeer is persoonlijk, absoluut geen Basic-Fit of Fit for Free. Wij zijn lid van de Vereniging van Exclusieve Sportcentra, er zijn slechts 100 zulke sportcentra in Nederland. Wij hebben dus ook kernwaarden: wij ontvangen je met een glimlach, wij kennen je als persoon, wij geven jou positieve energie, wij stimuleren jou om je doel te behalen, wij bieden je een veilige, plezierige en schone omgeving en je bent welkom bij alle 100 aangesloten sportcentra.

En waarom zou je LoanStreet aanbevelen?
De mannen achter de schermen zijn kundig en betrouwbaar. De app is eenvoudig en vooral lekker snel.