Door Elwin Lommers (DKL Accountants)

Lees in deze blog hoe Elwin Lommers van DKL Accountants en Adviseurs zijn klanten aan de beste financiering helpt.

Opvolgen:

Je bent ondernemer, je hebt plannen en ambities, en je wilt door. We hebben gemerkt bij DKL Accountants en Adviseurs dat we het ondernemen niet voor je kunnen doen, maar daarbij wel kunnen helpen. Dat zit 'm in dicht bij de onderneming staan en digitaal samenwerken. Voor DKL is het belangrijk dat we meer doen dan alleen maar de boekhouding. Een van de oplossingen die we regelmatig inzetten voor onze klanten is LoanStreet. In deze blog de 3 voordelen voor accountants van het werken met LoanStreet.

LoanStreet beloont accountants die hun zaakjes op orde hebben

Veel van onze klanten verwerken de administratie in Exact Online. Bij DKL hebben we deze administraties ingericht volgens het Referentie Grootboek Schema (RGS). Dit betekent dat we het rekeningschema van de ondernemer aan RGS codes gekoppeld hebben. RGS is in Nederland in opkomst, maar de penetratiegraad is nog niet heel hoog. LoanStreet heeft RGS geimplementeerd en het grote voordeel daarvan is dat de kredietscore altijd klopt. Je koppelt de administratie, wacht tot LoanStreet de data binnen heeft gehaald en ziet vervolgens direct waar je klant financiering kan krijgen. RGS implementeren als accountantskantoor is eenmalig wat werk, maar doordat oplossingen als LoanStreet RGS omarmen, word je er uiteindelijk structureel voor beloond.

Je kunt als accountant alle aanbiedingen voor jouw klant vergelijken

Recentelijk hebben we een van onze klanten geholpen in de zoektocht naar de beste zakelijke lening. In eerste instantie verstuurden we de aanvraag via LoanStreet alleen naar de huisbankier en binnen enkele dagen onvingen wij een kredietvoorstel met op het eerste oog een scherpe rente. Om te komen tot het meest gunstige voorstel hebben we de aanvraag toch nog bij andere kredietverstrekkers neergelegd. Binnen 2 dagen hadden alle financiers contact met ons gezocht en konden we samen met onze klant de verschillende offertes bekijken. Vergelijken loont vaak en bij LoanStreet kun je met 1 muisklik meerdere offertes opvragen.

De mensen achter LoanStreet staan altijd voor je klaar

Als accountant weet je veel van cijfers en hoe je klanten presteren. Financieren is ook een vak waar je kennis van hebt, maar soms wil je toch graag dat er even een tweede paar ogen meekijkt. Dit komt vooral voor bij bedrijven die in het 'twijfelgebied' zitten. Deze bedrijven zijn soms prima financierbaar, door wat dieper op de cijfers in te zoomen. De mensen achter LoanStreet, echte financieel experts, sparren daar graag met je over, dit is bovendien kosteloos.

Dit gastblog is geschreven door Elwin Lommers van DKL Accountants en Adviseurs. Als adviseur van de MKB-ondernemer is Elwin dagelijks intensief betrokken bij uiteenlopende vraagstukken. Dankzij zijn jarenlange ervaring als Accountant Administratieconsulent (AA) voorziet hij onze klanten van praktische en doeltreffende adviezen.