Door InvoiceFinance (Partner)

Een van de financiers achter LoanStreet is Floryn. Onlangs waren we bij hen op bezoek en wonnen we met tafelvoetbal.

Opvolgen:

Je vraagt je natuurlijk allereerst af wie het potje tafelvoetbal won... Het team van LoanStreet natuurlijk. Maar naast het tafelvoetbal hebben  we ook nog gesproken over een gemeenschappelijk doel: ondernemers snel, betaalbaar en eenvoudig aan krediet helpen. De 3 oprichters van Floryn​,  Sven, Gion en Marijn, doen dat door inzet van nieuwe technologieën. Net als bij LoanStreet, ligt ook bij Floryn de nadruk op machine learning.

“Ik kende ondernemers die het moeilijk vonden om krediet te krijgen voor hun bedrijf”, vertelt Sven. “Toen ik van Gion hoorde dat papieren dossiers bij de bank van bureau naar bureau gingen, begreep ik wel waarom. Er moest een betere oplossing mogelijk zijn. Iets waarmee we data en nieuwe technieken combineren om ondernemers op een snelle en makkelijke manier van krediet te voorzien. We begonnen te denken, wat als we het hele proces automatiseren? De aanvraag online laten uitvoeren? Hoe kunnen we financieren makkelijker maken voor MKB ondernemers? En dat werd het uitgangspunt: ​financieren snel, flexibel en betaalbaar maken​​.”

Welke ondernemers kunnen bij jullie terecht?

Dat is eenvoudig: iedere ondernemer met een behoefte aan werkkapitaal die factureert aan bedrijven. We sluiten geen branches uit. Bij ons kun je terecht als groothandel in bouwmaterialen of transportbedrijf, maar ook als zzp'er in IT. Of je nou wil groeien of gewoon ee​n extra kapitaalinjectie nodig hebt. ​We helpen je graag.

Waarom kiest een ondernemer voor Floryn en niet de bank?

Veel ondernemers denken uit gewoonte als eerst aan de bank als zij kapitaalbehoefte hebben. De bank is echter vaak strenger met beoordelen, vraagt ze veel zekerheden en is ook nog eens mindel snel dan wij. In meer dan de helft van de gevallen wordt een ondernemer hierdoor niet geholpen door de bank.

Wij helpen ondernemers die dat bankproces niet willen ondergaan, maar door willen met hun onderneming.​ Groeien, nieuwe kansen pakken en doorgaan.

LoanStreet probeert het ook makkelijker en sneller te maken voor een ondernemer en daarom zijn we ook een samenwerking aangegaan. Via LoanStreet zie je direct bij welke financiers je terecht kunt en als dat bij ons is, dan kun je in 5 minuten een kredietaanvraag afronden. Hierbij hebben we verder alleen de bankafschriften van de afgelopen 6 maanden nodig ter beoordeling. Vervolgens kun je binnen 24 uur aan de slag en staat het geld op je rekening.

En wat heeft yoga en tafelvoetbal met jullie te maken?

We willen dat iedereen tevreden is bij Floryn. Ondernemers moeten eenvoudig verder kunnen met hun onderneming en geen tijd kwijt zijn aan het verzenden van oneindig veel documenten en zekerheden. Maar we willen ook dat onze medewerkers een leuke tijd hebben. ​Daarom wisselen we hard werken af met een ontspannen yogasessie of potje tafelvoetbal. Het hele team, en soms zelfs een klant, doet dan enthousiast mee. Daarna kunnen we weer met nieuwe energie aan de slag.

Benieuwd of je terecht kunt bij Floryn voor een zakelijke lening? Check het hier direct. Dit gastblog is geschreven door Floryn, een van de financiers achter LoanStreet die flexibel werkkapitaal biedt voor het MKB.