Door DAS (Partner)

Een van de financiers achter LoanStreet is DAS Factoring. Zij zorgen ervoor dat je een factuur direct betaald krijgt met hun factoringoplossing.

Opvolgen:

Het is voor veel ondernemers een knelpunt in hun groei: facturen die pas laat betaald worden. Met factoring krijg je factuur direct betaald en hoeft dit helemaal geen knelpunt te zijn. Gelukkig weten ook steeds meer ondernemers dat. Jaar op jaar zien we bij DAS Factoring namelijk een sterke stijging in aanvragen voor factoring, met dit jaar al 1.000 aanvragen. Factoring is populair en wij merken dat aan alles in de markt. Veel accountants en boekhouders sturen ons aanvragen, veel ondernemers weten ons te vinden en wat vooral opvalt is dat ondernemers het met elkaar bespreken. Altijd zie ik het gebeuren in de gesprekken met ondernemers, als ik vraag: Hoe zijn jullie bij ons terecht gekomen? De ondernemer zegt in 9 van de 10 gevallen, dat een collega ondernemer hem adviseerde om te beginnen met factoring. Dat is de kracht van factoring, ondernemers hebben het er met elkaar over en ondernemers voelen het gemak van factoring. Om het nog eenvoudiger te maken, werkt DAS Factoring ook samen met LoanStreet. Deze samenwerking maakt het mogelijk om op basis van data uit je boekhouding snel te zien of factoring bij DAS ook voor jou een oplossing is.

Factoring is een nieuwe en toegankelijke vorm van financieren

Zolang de prestatie is afgerond en de factuur pas wordt verzonden als alle werkzaamheden zijn volbracht en geaccordeerd kunnen ondernemers beginnen met factoring. Factoring kan ingezet worden in vele sectoren en dat maakt factoring ook populair. Een factormaatschappij kijkt naar de huidige situatie en kijkt naar de facturen die gisteren en vandaag worden verzonden. De factormaatschappij kijkt niet zozeer naar het verleden, maar ziet kansen in de toekomst. De wereld verandert snel en ondernemers hebben de mogelijkheid om exponentieel hard te groeien. Dit kan verwezenlijkt worden met factoring, omdat een factormaatschappij meegroeit met de ondernemer.

Factoring is een basis voor de toekomst

Middels factoring kan de ondernemer zijn debiteurenbeheer uitbesteden, factoring is inclusief kredietverzekering en de uitstaande facturen worden dezelfde dag bevoorschot. Dit zorgt voor rust bij een ondernemer. De ondernemer weet precies waar hij aan toe is en hoeft zich geen zorgen te maken over uitstaande betalingen.

Het gekke in deze tijd is dat ondernemers het accepteren dat hun klanten laat betalen, vele grotere klanten hanteren betalingstermijnen van 60, 90 of zelfs 120 dagen, maar de ondernemer wil zijn eigen betalingen wel binnen 30 dagen voldoen. Soms komt de ondernemer hiermee in een spagaat en daarom is factoring een mooie oplossing, omdat de ondernemers op deze manier zijn uitstaande betalingen wel binnen 30 dagen kan doen.

Factoring is de toekomst

Factoring is naar mijn mening minder risicovol ten opzichte van andere financieringen. Factoring is een bevoorschotting op de omzet waar je als ondernemer al recht op hebt. Wij halen de uitstaande betalingen naar voren en op deze manier kan de ondernemer zijn groei mogelijk maken. Wij beoordelen de debiteurenportefeuille op een waarde van 90 % en wij hebben de ervaring dat een debiteuren portefeuille zijn waarde vasthoud, misschien zelfs nog beter ten opzichte van een object financiering.

Wij geloven in de kansen van de ondernemers en wij kunnen de dromen van de ondernemers waar maken. Daar werken wij hard aan en factoring gaat in de nabije toekomst nog veel groter worden.

Benieuwd of je terecht kunt bij DAS voor een zakelijke lening? Check het hier direct. Dit gastblog is geschreven door DAS Factoring. DAS Factoring is een van de financiers achter LoanStreet en biedt factoringoplossingen voor het MKB.