_lbl_corona_notice_ _act_corona_more_ x

BMKB-C en GO-C staatsgarantie en andere oplossingen voor corona op een rijtje

De beurskoersen zijn in korte tijd sterk gedaald en een aantal sectoren waaronder toerisme, industrie en transport voelt de harde klappen. De kans is groot dat ook jouw bedrijf geraakt gaat worden door corona en je een oplossing nodig hebt voor extra liquiditeit.
Op deze pagina vind je alle informatie over het BMKB Borgstellingskrediet, de GO-C staatsgarantie en andere financieringsoplossingen voor Corona. Als je een financieringscheck start, krijg je direct de financieringsopties voor jouw bedrijf op maat gepresenteerd.

Start financieringscheck
BMKB Corona

BMKB Borgstellingskrediet of GO-C staatsgarantie als financieringsoplossing voor corona

Met de BMKB-C of GO-C staat de overheid voor een deel borg voor bedrijven die een lening willen afsluiten, maar aan de betrokken financier (met name banken) niet genoeg zekerheden kunnen bieden. De bedrijven die worden geraakt door de gevolgen van het coronavirus en daardoor in liquiditeitsproblemen komen, kunnen tijdelijk rekenen op extra gunstige voorwaarden onder de BMKB-C of GO-C. Er komt een nieuwe tijdelijke (geldig tot 1 april 2021) maatregel – die voor de brede doelgroep mkb-bedrijven zal worden ingezet – waarmee de Staat een hoger garantieaandeel aanbiedt in de BMKB of GO-C.

Lees meer over BKMB en corona
Corona alternatieven

Alle financieringsoplossingen voor corona op een rijtje

Voor het overleven van deze, naar wat het lijkt, korte storm is liquiditeit essentieel. Wij adviseren voor de komende periode om extra aandacht te geven aan je liquiditeitsplanning. Daarmee krijg je een goed beeld van de kans dat er wellicht en wanneer er wellicht een toekomstig liquiditeitstekort gaat ontstaan. Er zijn vervolgens meerdere oplossingen waar je aan kunt denken, waaronder de werktijdverkorting van de Rijksoverheid. Op het gebied van financiering kunnen producten als een lening zonder aflossing, herfinanciering tegen lagere lasten, factuurfinanciering en cashflow financiering uitkomst bieden.

Lees meer over financieringsoplossingen en corona