Door Voordegroei (Partner)

Voordegroei verbindt vermogende particulieren, waaronder veel (oud)ondernemers, met de groeiende ondernemers van nu.

Opvolgen:

Ondernemers zijn druk met het runnen van hun bedrijf. Het gaat goed en ze willen verder uitbreiden, maar groeien kost geld. Voordegroei helpt je daarbij en is een financieringsplatform gericht op het topsegment van het midden- en kleinbedrijf. Wij brengen investeerders die op zoek zijn naar aantrekkelijke investeringskansen en bedrijven die op zoek zijn naar groeifinanciering in de vorm van vreemd vermogen, bij elkaar.

Het traditionele pad

De meest gekozen weg die veel ondernemers nog altijd kiezen voor hun financiering is aankloppen bij hun huisbank. Daar gaan ze dan veelal een uitgebreid en langdurig traject in waarvan de afloop tegenwoordig erg onzeker is. Veel ondernemers lopen daarbij dan ook tegen een teleurstelling aan als ze het traditionele pad bewandelen voor hun financiering. Recent onderzoek van het CBS gaf aan dat 55% van de ondernemers die behoefte hebben aan externe financiering, geen financiering kunnen vinden. Daarom is er een hele nieuwe industrie ontstaan van alternatieve aanbieders. Uit eerder onderzoek is al gebleken dat 35% van de ondernemers inmiddels interesse heeft in alternatieve financiering, maar slechts 5% maakt er daadwerkelijk gebruik van. Daar is dus nog veel te winnen.

Voordegroei

Wil jij ook je groeiambities verwezenlijken? Dan biedt een financiering bij Voordegroei wellicht een goede oplossing. Wij financieren groeibedrijven die minimaal 2 jaar bestaan, met een positieve cashflow en een financieringsbehoefte tussen de €250.000 en € 2,5 miljoen. Zo hebben we al veel ondernemers geholpen met een passende financiering. Dit doen wij in beginsel voor alle sectoren. Wij hechten hierbij veel waarde aan het persoonlijke contact met de ondernemer.

Onze investeerders

Onze investeerders zijn vermogende particulieren, waaronder veel (oud) ondernemers en institutionele beleggers. Dit is een zeer stevige en trouwe investeerdersbasis, die nog dagelijks groeit, waardoor wij onze financieringen snel en succesvol kunnen afronden. Als ondernemer weet je daardoor snel waar je aan toe bent en kun je weer verder met groeien.

Zorgvuldige screening

Voordat wij een financieringsaanvraag aanbieden aan onze investeerders vindt er een zorgvuldige screening plaats, waarbij het persoonlijke gesprek met de ondernemer een vast onderdeel vormt. Op deze analyse baseren wij de condities waartegen wij de lening aan onze investeerders willen aanbieden. Dit gaat als voorstel naar de ondernemer. Beschikbare zekerheden leveren hierbij voor de ondernemer aantrekkelijkere condities op.

Open en onderhandse plaatsing

Bij ons aanbod van de financiering aan onze investeerders hanteren wij twee vormen. De eerste is de “open” plaatsing. Hierbij plaatsen wij de financieringsaanvraag op ons platform, zodat  deze toegankelijk is voor al onze investeerders. Deze financieringen zijn in de regel binnen een dag volgeschreven.

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid van de “onderhandse” plaatsing. Hierbij bieden wij de financiering aan aan een besloten kring van investeerders binnen ons netwerk. Deze financiering komt dan nadrukkelijk niet op onze website, waardoor het niet publiekelijk bekend wordt dat er een lening is verstrekt. Wij merken dat de onderhandse plaatsing snel aan populariteit wint.

Maatwerk en flexibel

Uiteraard zijn condities van de lening voor jou van belang. Daarnaast denken wij graag  met je mee om een passende en duurzame financieringsoplossing te bedenken. We kijken dan samen wat  voor jou  het meest passende aflossingsschema is. Daarnaast is het in principe altijd mogelijk om gedurende de looptijd van de lening vervroegd af te lossen.

Kennissessies

Omdat wij graag kennismaken met ondernemers met groeiambities, organiseren wij regelmatig kennissessies. Hierbij nodigen wij geïnteresseerde ondernemers uit voor het bijwonen van presentaties over onderwerpen die je als ondernemer tegenkomt in de verschillende fases van je ontwikkeling. Deze bijeenkomsten vinden soms  plaats bij ons op kantoor in Amsterdam, maak ook regelmatig op locaties elders in het land.

Benieuwd of je terecht kunt bij Voordegroei voor een zakelijke lening? Check het hier direct. Dit gastblog is geschreven door Voordegroei. Voordegroei is een van de financiers achter LoanStreet en biedt onder andere crowdfunding voor het MKB.