Door Funding Circle (Partner)

Wereldwijd hebben 62.000 ondernemers via Funding Circle hun plannen gerealiseerd met behulp van meer dan 88.000 investeerders.

Opvolgen:

Voor ondernemers die alle mogelijke groeikansen willen benutten om hun bedrijf vooruit te brengen, is het van belang om toegang te hebben tot het nodige kapitaal om dit waar te maken. Het is niet altijd even makkelijk om dit bij een bank te krijgen. Gelukkig bestaan er andere oplossingen, waarbij ondernemers vaak sneller en eenvoudiger geholpen kunnen worden. Zo is er de optie van crowdfunding en zakelijk lenen via Funding Circle. Samen met onze partner Loanstreet streven wij ernaar om ondernemers toegang te geven tot financiering.

Wat is crowdfunding

Crowdfunding betekent letterlijk ‘funding’ door de ‘crowd’. Het kan voor verschillende financieringsvragen de oplossing zijn, van creatieve of maatschappelijke projecten tot leningen voor zakelijke of persoonlijke doeleinden. Degenen met een financieringsbehoefte presenteren hun verhaal online. Bekenden of vreemden kunnen bijdragen met een financiering, die verschillende vormen kan aannemen, van donatie tot investering. Dit kan vaak al vanaf kleine bedragen. Lees meer over crowdfunding en tips voor een goede campagne.

Funding Circle verbindt ondernemers en investeerders

Funding Circle is opgericht omdat ondernemers moeite hadden om hun groei te financieren, terwijl investeerders kampten met lage rendementen. We bedachten een eenvoudige oplossing: laten we ze met elkaar verbinden. Organisaties, bedrijven en particulieren kunnen via ons online platform investeren in zakelijke leningen van gevestigde ondernemingen. Zo hebben onze investeerders de kans om ondernemers te steunen tegen aantrekkelijke rendementen. De ondernemers krijgen hierdoor de kans om te groeien, banen te creëren, lokale gemeenschappen te ondersteunen en zo de economie te stimuleren. Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen hier beter van wordt.

Een belangrijke overeenkomst tussen Funding Circle en crowdfunding is het feit dat een deel van onze leningen online gefinancierd wordt door een groep van particuliere investeerders, net zoals op andere crowdfundplatformen gebeurt. Verschillen zijn onder andere dat wij ons uitsluitend focussen op zakelijke leningen en dat investeerders dus altijd een vergoeding in de vorm van rente ontvangen. Verder investeren naast particulieren ook institutionele partijen zoals pensioenfondsen, verzekeraars, publieke investeringsbanken en (semi)overheden. Alle leningen worden gelijkwaardig op ons platform gepresenteerd.

Waarvoor je terecht kunt bij Funding Circle

Ondernemers kunnen vrijblijvend een aanvraag doen voor een zakelijke lening tussen de € 10.000 en € 250.000 bij Funding Circle. Deze hebben een looptijd van 6 tot 60 maanden en zijn op elk moment boetevrij in te lossen. Binnen 24 uur krijgt de ondernemer van ons een antwoord op de aanvraag. Rentes worden geboden vanaf 3,79%, maar zitten doorgaans tussen de 6% en 14% per jaar, afhankelijk van het risico van je bedrijf.

Wat jouw volgende stap ook is, voor alle zakelijke doeleinden kun je bij Funding Circle terecht: van het aanschaffen van een bedrijfsauto of het inkopen van voorraad tot het voorfinancieren van projecten en aannemen van extra personeel. Wij kunnen je helpen je zakelijke plannen te realiseren. Duizenden mensen, lokale en nationale overheden en financiële instellingen hebben al € 7,5 miljard uitgeleend. Wereldwijd hebben ruim 62.000 ondernemers via Funding Circle hun plannen kunnen realiseren met behulp van meer dan 88.000 investeerders. Ben jij de volgende?

Benieuwd of je terecht kunt bij Funding Circle voor een zakelijke lening? Check het hier direct. Dit gastblog is geschreven door Funding Circle. Funding Circle is een van de financiers achter LoanStreet en biedt zakelijke leningen voor het MKB.